Cara Mudah Membangkitkan Tenaga Kundalini

Artikel Terkait » Artikel Tentang Terapi Aura » Cara Mudah Membangkitkan Tenaga Kundalini

Cara mudah membangkitkan tenaga kundalini. Jika semua orang tahu manfaat daripada membangkitkan tenaga kundalini dalam tubuh maka akan banyak orang yang mencari cara untuk membangkitkan tenaga kundalini yang mereka miliki. Kerana bangkitnya tenaga kundalini maka bangkit pula kekuatan besar yang tersembunyi dalam tubuh.

Sebenarnya semua manusia mempunyai tenaga yang terpendam, seperti cakra dan kundalini. Tenaga kundalini mempunyai kekuatan yang sangat besar didalam tubuh anda, kekuatannya bagaikan bom nuklear yang berada didalam tubuh anda namun masih terpendam.

Orang yang mempunyai kemampuan untuk membangkitkan tenaga kundalininya akan mendapatkan tenaga atau kekuatan yang sangat besar, kerana tenaga kundalini dapat menyatukan cakra utama yang ada didalam tubuh anda. Dengan tenaga kundalini, maka anda boleh mempunyai daya tahan tubuh yang kuat, kesihatan yang bagus, pemikiran yang bijak, kreatif, tenaga yang kuat, mengubati atau menyembuhkan orang sakit, berkaitan dengan alam ghaib dan banyak yang lain.

Memang untuk dapat membangkitkan tenaga kundalini ini sendiri tidaklah mudah, diperlukan latihan, usaha dan kerja keras untuk dapat membangkitkan tenaga kundalini yang tersimpan dalam tubuh. Namun bukan bererti anda tidak boleh melakukannya. Anda tetap boleh membangkitkan tenaga kundalini jika anda bersungguh-sungguh dan tahu cara yang tepat untuk membangkitkannya.

Untuk membangkitkan tenaga kundalini, berikut cara mudah membangkitkan tenaga kundalini:

1. Meditasi atau yoga

Cara mudah untuk membangkitkan kundalini boleh anda lakukan dengan meditasi atau yoga. Latihan yoga dan meditasi teratur dapat membantu membangunkan tenaga Kundalini, tapi ini biasanya memakan masa amalan bertahun-tahun.

2. Pembersihan cakra dalam tubuh

Cara untuk membangkitkan kundalini selanjutnya boleh anda lakukan dengan membersihkan cakra dalam tubuh. Bersihnya titik-titik cakra dalam tubuh akan memudahkan pula untuk membangkitkan tenaga (kundalini) yang tersembunyi dalam tubuh.

3. Menggunakan Terapi Kundalini Awakening

Terapi Kundalini Awakening adalah sebuah terapi yang menggunakan brainwave teknologi atau teknologi gelombang otak. Terapi ini bekerja dengan membersihkan semua chakra yang berada di jalur Kundalini, mulai dari cakra tulang ekor sampai cakra mahkota. Bersihnya semua cakra yang berada dalam jalur kundalini akan memudahkan kebangkitan tenaga kundalini.

Terapi Kundalini Awakening ini telah terbukti dan teruji secara ilmiah serta telah mendapat pengiktirafan serta pensijilan dunia antarabangsa sehingga sangat terjamin. Selengkapnya tentang Terapi Kundalini Awakening boleh anda klik disini: http://deviaura.com/?3,terapi-untuk-membangkitkan-kundalini